Így változtatta meg az életemet a személyre szabott gyógyszerbiztonság

gyógyszerbiztonság-pic2

Gyógyszerbiztonság egy életen át

Az orvoslás egyre csak fejlődik, és én azt az elvet vallom, hogy ezt mindenkinek egyre jobban ki is kéne használnia, és haladnia a korral. Persze nem vezethetnek be mindent állami szinten, de közben az embernek rengeteg lehetősége van, mindenféle vitamin-csomagokat, labordiagnosztikai ellenőrzéseket végeztethet saját magán és persze folyamatosan monitorozhatja az egészséget, eljárhat szűrővizsgálatokra, és még hosszan sorolhatnám, hogy mennyi minden hasznos dolog van még az orvoslásban. Egy számomra azonban mindegyiknél többet jelent, szerintem a legjobb lehetőség, amit az elmúlt néhány évben igénybe lehet venni, ez pedig a személyre szabott gyógyszerbiztonság, amit egy egyszerű vérvizsgálattal végeznek el az emberen, azonban akár életeket is menthet, de mindenképpen sokat segít az orvoslásban és az egyénnek is. Mindjárt el is mesélem pontosabban, hogy mi is ez és miért olyan jó dolog.

gyógyszerbiztonság-pic3

Mi is pontosan a gyógyszerbiztonság?

A gyógyszerbiztonságaz egyéni életben egy egyszerű PGx tesztet jelent, ami a vérből mutatja ki, hogy az ember pontosan milyen dolgokra is érzékeny, mely hatóanyagok reagálnak legjobban a szervezetében, és melyeket érdemes kerülni. Allergiákat és érzékenységeket is ki tud mutatni, amelynek segítségével sok életet képes megmenteni nap mint nap, hiszen sokszor fordul elő félrekezelés még a mostani orvoslásban is. Ezzel az egyszerű vizsgálattal azonban ezt is meg lehet akadályozni számos gyógyszer esetében.

Mely gyógyszereknél hatásos a gyógyszerbiztonsági vizsgálat?

A gyógykészítmények számos csoportjában hasznos segítséget nyújthat számunkra a gyógyszerbiztonsági vizsgálat elvégeztetése. Ezek közül sorolok fel most néhányat. Először is, érdemes elvégeztetni, hogyha szedünk fájdalomcsillapítókat vagy gyulladáscsökkentőket időről időre. Ezek a készítmények a leggyakrabban használt gyógyszerek közé tartoznak, fájdalomcsillapítóra legalább évente néhány alkalommal mindenkinek szüksége van. Néha csak egy kisebb migrénről van szó, máskor valamilyen kisebb sérülés fájdalmát szeretnénk enyhíteni. A lényeg, hogy a legjobb ilyenkor azt a gyógyszert választani, ami a legnagyobb valószínűséggel hatni fog számunkra, ez azonban csak a gyógyszerbiztonsági vizsgálatok eredményének tudatában érhető el.

Fontos még a gyógyszerbiztonság az antibiotikumok esetében, illetve a vírusellenes szereknél és gombaellenes készítményeknél is. Kevés olyan ember van, aki legalább néhányat nem használt élete során ezek közül. Az antibiotikumra különösen sokan érzékenyek, az érzékenység tünetei azonban a kezelés során könnyen összetéveszthetők az egyes betegségek tüneteivel, ami miatt a szedését az ember nem hagyja abba időben, és komolyabb gondokat is okozhat.

A cukorbetegség esetében a gyógyszerek összehangolása mindig is nehéz kérdés volt, amire még nem találtak megfelelő módszert, ezért a betegség kiderültekkor általában néhány napot, egy hetet is a kórház falai között kell töltenie az embernek, ami senkinek sem a kedvenc helye, hogyha őszinték akarunk lenni. Éppen ezért, érdemes lehet elvégeztetni egy személyre szabott gyógyszerbiztonság vizsgálatot, hogy minél hamarabb ki tudjunk kerülni a kórház lehangoló épületéből.

gyógyszerbiztonság-pic1

A gyógyszerbiztonság fontos emellett az egyes pszichiátriai betegségek kezelésekor, ezen gyógyszerek megtalálása is nehéz feladat lehet. Emellett hangulatjavítók megtalálásában is segítségünkre lehet, a leggyakoribb gyógyszerek, a vérnyomáscsökkentők szedése esetében is jó döntés elvégeztetni. Véralvadásgátlók szedése esetében, daganatellenes szereknél, sőt még a koleszterincsökkentő gyógyszerek esetében is remek megoldást jelent a gyógyszerbiztonsági vizsgálat eredménye, amelynek segítségével a kezelés sokkal egyszerűbb lesz.

De miért olyan hasznos a gyógyszerbiztonság?

A gyógyszerbiztonság segítségével gyorsan tudunk megoldást találni a legtöbb problémánkra. A fenti lista csupán egy töredéke volt a teljes listának, ami a gyógyszereket sorolja fel természetesen. Ezek esetében sokkal könnyebb és gyorsabb lesz a kiválasztás folyamata, és a legtöbb probléma esetében a korai kezelés jelenti a legjobb megoldást, nem érdemes próbálkozni vagy várni a kezeléssel. Én ezért tudom mindenkinek ajánlani, hiszen egyszerre spórolunk meg magunknak sok fáradtságot ezekkel az eredményekkel, időt, ami szintén nagyon fontos, és hát számos esetben pénzt is, hiszen még orvosi vénnyel is sok gyógyszer kerül több ezer forintba. Én mindenkinek csak ajánlani tudom tehát ezt a tesztet, ami hasznos lehet az ember egész élete során, és tényleg bárki esetében el lehet végeztetni. Gyerekeknél egy egész életen át egy biztos pontot jelent a kezelések során, míg az idősebbek esetében az egyes gyógyszerek összehangolásában is remek segítséget nyújt ezt a lehetőség, nem érdemes tehát senkinek sem kihagyni. Nekem megváltoztatta az életemet, azóta minden problémámat sokkal gyorsabban tudom megoldani, és nem veszi el sem az időmet, sem az energiámat a sok orvoshoz járkálás, és még spórolni is tudok a segítségével.