A tökéletes fagyasztóláda megtalálása

fagyasztóláda1_2

Mi alapján válasszunk fagyasztó ládát?

A tökéletes fagyasztóláda megtalálása nehéz feladat lehet. Először is el kell döntenünk, hogy pontosan milyen kialakítást is szeretnénk. Léteznek ugyanis fagyasztószekrények és különböző fagyasztóládák is, amelyek kialakításukat és felépítésüket tekintetbe véve egymástól. Mindkét verziónak megvan természetesen a maga előnye és hátránya, nézzük is meg melyek ezek, és érdemes lehet azt is végiggondolni, hogy van-e egyáltalán szükségünk valamilyen extra fagyasztási felszerelésre otthon.

Szükségünk van-e egyáltalán fagyasztóládára?

A fagyasztóláda sok esetben hatalmas segítség lehet a tárolás során. Azonban szükségünk van-e egyáltalán fagyasztóládára? – merülhet fel a kérdés. Ilyenkor nincs kifejezetten nehéz dolgunk, csak gondoljuk végig, hogy pontosan mennyi élelmiszert szoktunk otthon eltárolni. Egy átlagos család esetében, nincs kifejezetten nagy szükség egy ilyen extra tárolóra, hiszen általában a család elmegy hétvégén egy nagyobb bevásárlás tartani, és egy hét alatt el is fogynak azok az élelmiszerek, amelyeket megvettünk. Persze nem minden esetben igaz ez, mindenki más nagyságban szokott bevásárolni. Sokan szeretnek sokkal nagyobb távban gondolkozni, és kevesebbszer eljárni otthonról, így akár egy egész havi adagot is megvásárolhatunk. Az egyes ünnepek előtt mindenképpen jó döntés egy nagybevásárlást tartani, hiszen ilyenkor az utolsó egy-két hétben megrohamozzák a bevásárlóközpontokat a vásárlók, és szinte lehetetlen lesz egyes élelmiszereket megtalálni a boltok polcain. Kiváltképp igaz ez a fagyasztott termékekre, amelyek karácsonykor és húsvétkor az ünnepi ételeinket adják.

fagyasztóláda1_1

Mi a helyzet azonban egy nem átlagos háztartásban? Gondolok itt azokra a háztartásokra, ahol tartanak különböző haszonállatokat, csirkét, kacsát, sertést vagy egyéb állatokat. Egy darabig persze pont annyit szokták levágni az állatokból, amennyit meg is esznek. Hamar eljön azonban a hideg évszak, amikor az állatok is megnőttek már, és ilyenkor nagyobb mennyiségű húst el kell tenni az embernek. Egy átlagos hűtőszekrény, amely rendelkezik fagyasztó résszel is, általában csak néhány mirelit húst vagy fagylaltot képes eltárolni a kevés űrtartalma miatt. Így mindenképpen szükség lesz milyen extra lehetőségre. A választáshoz a Gorenje oldalát tudom ajánlani: https://hu.gorenje.com/termekek/hutes/fagyasztok/c/gocool03.

A fagyasztóládában nemcsak húsokat tárolhatunk, hanem minden egyéb fagyasztásra alkalmas élelmiszert is. Akik állatokat tartanak fogyasztás céljából, azoknak már nagyobb kártya is szokott lenni. Persze a gyümölcsöket és zöldségeket valamivel könnyebb fagyasztás nélkül eltenni, hiszen főzhetünk belőlük lekvárt, készíthetünk savanyúságot, eltehetjük befőttként őket, mégis, a téli hónapokban nem csak ezek fognak jól esni számunkra, hanem akár felolvasztva turmixnak, szósznak, öntetnek is alapanyagként szolgálhatnak. Nem csak az állatokat tartó háztartásokban lehet fontos szerepe egy fagyasztóládának, hanem minden olyan háztartásnak is, amelynek valamelyik tagja szeret vadászni vagy éppen horgászni és ezt a tevékenységét sikeresen is végzi.

Fagyasztóláda vagy fagyasztószekrény?

Amikor tehát nagyobb mennyiségű húsra fagyasztandó élelmiszerre lehet számítani egy háztartásban, akkor érdemes lehet bevetni ezt a lehetőséget, amit egy fagyasztóláda kínál számunkra. Fagyasztóládát válasszunk azonban vagy inkább fagyasztószekrényt? A fagyasztószekrény sok előnnyel rendelkezik, fakkokra van osztva, így kényelmesen el tudjuk helyezni a különböző élelmiszereket az egyes polcokon, és azokat könnyen meg is tudjuk találni a későbbiekben. Kategóriákat kit hagytunk ki, létrehozhatunk egy számunkra kényelmes rendszert. A fagyasztószekrény nagy előnye, hogy álló kialakítással rendelkezik, így tulajdonképpen nem foglal sok helyet féltében, csak magasságában. A fagyasztóláda esetében más a helyzet. A fagyasztóláda előnye éppen az, hogy nincsenek benne különböző részek, hanem egy nagy tárolófelülettel rendelkezik, így egészen nagy húsok, halak is beférnek a nagy űrtartalommal rendelkező háztartási eszközbe. A fagyasztó láda fagyasztó része teljes mértékben kihasználható, nem foglalják a helyet a polcok. Habár lehet hogy nehezebb dolgunk lesz megtalálni bizonyos ételeket, talán megéri egy kicsit kutakodni, hogyha ezzel helyet tudunk megspórolni. A fagyasztóláda előnyének és hátrányának is mondhatjuk azt, hogy többnyire fekvő kialakítással rendelkezik. Így tudunk fölé polcokat vagy egyéb eszközöket elhelyezni, ami sokszor jól jöhet, szélességében azonban nagyobb helyet foglal el.

fagyasztóláda1_3

A fagyasztóládáról összességében

Összességében elmondható, hogy egy remek otthoni háztartási eszközről van szó, amely segíthet eltárolni a fagyasztandó húsokat és egyéb élelmiszereket, mindezt úgy, hogy nem foglalják el polcok a fagyasztóteret, ennek megfelelően pedig teljes kihasználtsággal használhatjuk, nem fogja a fogyasztását az is növelni, hogy fakkok és polcok vannak benne. A hely nagysága miatt pedig nem kell apróra darabolt hússzeletekkel bajlódnunk, akár egész combokat és nagyobb részeket is kényelmesen tartósíthatunk a termék segítéségével.