Amikor mégis szükség lett a platós kisteherautó bérlésre

Neked volt már részed platós kisteherautó bérlésben?

A platós kisteherautó bérlés nem olyan dolog, ami napi szinten megfordul az ember fejében. Sosem hittem volna, hogy én egyszer majd mégis bérelni fogok ilyet. Habár láttam korábban költözködésről filmeket, mindig úgy gondoltam, ezt zárt utasterű járművekkel oldják meg. Azonban a család számára világossá vált, hogy egy platós kisteherautó bérlés sokkal előnyösebb lehet, mint kamion bérlése. Az egész az ötlettel kezdődött, hogy elköltözünk egy másik házba. Újabb jövevénnyel bővült a család néhány hete és már egyébként is kicsi volt a lakás, mégsem szerettük volna, hogyha a nagy családunk külön kisebb családokra szakad. Persze ez az írás nem az okokról, hanem a gyakorlatról szól. A költözés nem gyerekjáték, sokkal nehezebb és fárasztóbb, mint azt valaha hittük volna, és nem olcsó mulatság, ezért is jött jól a platós kisteherautó bérlés.

A platós kisteherautó bérlés költözéshez

Azért döntöttünk a platós kisteherautó bérlés mellett a zárt járművek helyett, mert nyár közepén, száraz időszakban nem igazán láttuk értelmét az előbbinek. Így árban sokat spórolhattunk, és még a több fordulás is megérte. Magánszemélyként béreltük a járművet, így az egész rakodás is a családra hárult, és nem egy költöztető cégre, ami könnyedén ment, mert a szomszédok mintegy búcsúajándék, segítettek nekünk felpakolni. A dolgaink jó részét nem vittük egyik helyről a másikra. Számos dologra nem volt már szükségünk az új házban. Régi bútorok, gyerekkönyvek, játékok, VHS kazetták mentek a szemétbe vagy találtak új gazdát. Az ember nem is gondolná, hogy mennyi feleslegesen tárolt holmija van egy házban. Gyerekkori ruhák kerültek elő a szekrény mélyéről, és sok darabot egyszer sem viseltem a felnőtt ruhatáramból sem, miközben a barátnőim nagyon örültek a meglepetésruhának. Az ember évek alatt megdöbbentő mennyiségű holmit képes felhasználni, és ez a súly most lekerült a vállamról, ahogy a dobozokba már csak egy része került a dolgaimnak. Habár az új lakásunk nagyobb lett a réginél, mégis jó érzés volt új lappal indítani az új életünket. A kevesebb holminak hála a platós kisteherautó bérlés remek lehetőséget nyújtott arra, hogy nyugodtan, csak néhány fordulóval megoldjuk az átpakolást. Mindig más vezetett, életemben először kormányoztam olyan nem személygépjárművet.

A platós kisteherautó bérlés és vezetés

A bérlés nagyon egyszerű folyamat, csupán néhány iratunkat, köztük természetesen a jogosítványt kell magunkkal vinnünk. Ezután ki kell töltenie az embernek egy formanyomtatványt, és megkötjük a bérlési szerződést. Mi három napra foglaltuk le az autót, mert úgy gondoltuk, annyi lesz az ideálisnál egy kicsit több. Így akkor sem lettünk volna bajban, hogyha lassabban halad a költözés, mint azt korábban terveztük. A bérlés létrejötte után pedig miénk is volt az autó. Eleinte nehéz volt megszokni, hogy sokkal magasabbról látjuk az utat, mint korábban, és a nagy méret miatt nehéz volt kiszámolni a kanyarodásokat és a parkolást is, de szerencsére balesetmentesen juttattunk el mindent az új helyszínre. Nem csak hasznos platós kisteherautó bérlés, hanem jó móka is volt, egy új perspektívát nyitott meg ez a különös vezetési élmény. Persze nem mondom, hogy ezentúl platós kisteherautóval vagy traktorral szeretnék részt venni a forgalomban, azonban kár lett volna kihagyni ezt a pillanatot. A gyerekek is nagyon élvezték a családban a nagy autót, amit persze játékból, de egy kicsit ők is vezethettek, amikor az udvarban állt a kocsi. A szállítmány felkötözésével sem volt gond, a nyitott tér ellenére az oldalfalak védve vannak, így a nagyobb dolgok nem eshettek ki, ennek ellenére megfelelően rögzítettünk mindent.

Tapasztalatom a platós kisteherautó bérléssel kapcsolatban

Költözéshez ideálisnak találtam ezt a formát, de természetesen nem ez az egyetlen felhasználása. Mint vidéki ember, szívesen szállítanék vele olyan kisebb állatokat, szárnyasokat vagy nyulakat, amiket ketrecben lehet elvinni, így pedig szintén tudnék spórolni a szállításon. Aki azért tart a platós kisteherautó bérléstől, mert esetleg fél attól, hogy hogyan is lehet egy ilyen nagy gépet vezetni, akkor hallgathat az én véleményemre: talán először furcsa és nem érzi az ember annyira otthon magát ebben, azonban nem érdemes emiatt feladni, hiszen könnyen meg lehet szokni, és balesetmentesen el lehet jutni vele egyik helyről a másikra. És persze még mindig ott a lehetősége annak, hogy megkérünk egy biztosabb vezetőt, aki szívesen is vezet egy ilyen járművet. Úgyhogy, én a szolgáltatással nagyon meg voltam elégedve, a bérlésnek hála nagyon gördülékeny költözésben lehetett részünk. Én mindenkinek tudom ajánlani, hogy saját maga béreljen nagyobb járműveket is, hogyha arra szüksége van, megteheti és a vezetői engedélye is érvényes az adott járműre. Könnyebb lehet így a költözködés, de a vállalkozásoknál is hasznos segítség egy ilyen bérlési lehetőség, főleg ha bérletet is tudunk igénybe venni az adott helyen.