2019. július 19. pénteken a szentmisét fogja celebrálni.

Béla atya 1974-ben született Egerben, de Tiszanánán nőtt fel. Az általános iskolát szülőfalujában végeztem el, középiskolába pedig Hevesen az Eötvös József Gimnáziumba járt. 1993-ban érettségizett és jelentkezett a Papnevelő Intézetbe. A papi hivatás az általános iskola vége felé már érlelődött benne, így nem volt számára kérdés, hogy kispapnak jelentkezik. 1999-ben szentelte pappá Dr. Seregély István érsek úr.

Káplánként szolgált Szendrőben, Miskolcon a Szent Anna plébánián, és Füzesabonyban. Immár 12 éve plébánosként szolgálja Isten népét a Miskolctól 20 km-re található halmaji plébánián. Összesen kilenc egyházközség lelkipásztori ellátása tartozik feladataihoz.

Az Egerszalóki Találkozót szívügyének tekinti. 1995-óta lelkesen, és vidáman szolgál évről évre.

Béla atya ezekkel a gondolatokkal vár mindenkit:

A fiatalok világa mindig is kedves életterem volt, kápláni helyeimen, fiatal lelkipásztorként népes ifjúsági hittanos csoportokat sikerült szervezni. Plébánosként természetesen már minden korcsoportra gondot kell fordítanom. A mondás szerint mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Ezért is szoktam hangoztatni gyermeknek, fiatalnak, felnőttnek: Mindannyian Isten gyermekei vagyunk! A fiatal Istennek fiatal gyermekei!
Bízom benne, hogy az idei „Szalókon” megtanuljuk, hogyan lehetünk örökké fiatalok.