2017. július 15. szombat 16:30 nagyszínpad

Jenő közel 50 éve járja az országot dalaival evangelizálva. A Nagymarosi találkozók egyik elindítója, a magyarországi katolikus gitáros zene megteremtése és elterjedése elsősorban az Ő nevéhez köthető. Magáról így vallott néhány évvel ezelőtt:

“1969-ben írtam első dalaimat, amelyek barátaim között visszhangra leltek. A 70-es évek elején a dunakanyari templomokban kaptam az első és örökre meghatározó meghívásokat. Ifjúsági hittanokon, szentmiséken, baráti találkozókon hangzottak el dalaim. Kezdettől fogva beszélnem is kellett a hitemről, a dalszövegekben megfogalmazott gondolatokról. Ezek a vallomások alakították ki az én műfajomat és ma is hozzátartoznak koncertjeimhez.

A Dunakanyarban indultak el az ifjúsági talákozók, amelyeknek én is munkatársa lehettem.
Az elmúlt 30 évben több, mint háromszáz dalt írtam. Több oratóriumot, misztériumjátékot, amelyek már önálló életet élnek, sokfelé előadják ezeket a darabokat.
Pályafutásom talán egyik legnagyobb élménye volt, amikor a Szentatya 1991. évi látogatásán a Népstadionban énekelhettünk neki”

2007-ben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott neki, 2010-ben pedig a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehette át, elismerésül többek között a határon túli magyarságért végzett munkájáért

Az idei évben ünnepli 70. születésnapját. Ez év áprilisában Dr. Erdő Péter bíboros a Szent Adalbert-díj nagyérem fokozatát adta át neki, elismerve elkötelezett, Egyházat támogató munkáját.

Isten éltessen Jenő!