Kerényi Lajos atya gondolatai

2018. május 15.

Mottó:
Nekilendülök annak, ami előttem van.

 

A kereszténység nem az élettagadó fakírok vallása, világnézete. Nem is valami szélsőséges képződmény, amely egyoldalúsága miatt ide-oda vergődik, és követői szívében nincs béke.
Ady Endre szomorú példája ennek. A szexuális vágyak függője lett. Lelkileg összetörve így „énekelt” a Patyolat üzenete c. versben:

„Átkozom gerjedelmem, az elsőt, mely vágyat adott,
az első szennyes gondolatot.
Minden volt dolgom egy-egy átok, szégyen.”
„Jaj, be piszkos ruha az élet,
S a vér be nyomorult, be ronda-majd szélsőségbe esik mondván:
Boldog, ki Isten kegyelmében fehérre aszalja magát.”

A kereszténység az igazi lendület, fejlődés, öröm, lelki harmónia. Nem veti meg a kincs, hír, gyönyör kínálta értékeket. Igenis, a Jóisten segítségével használja ezeket, de nem engedi, hogy azok leállítsák és függővé tegyék. Ferenc pápa is ezt üzeni a mai nemzedéknek.
Szükségünk van szentekre, akik moziba mennek, zenét hallgatnak, de Istent teszik első helyre, akik képesek a tiszta szerelemre és a tisztaságot megszentelik, akik nem félnek a világban élni.

Szükségünk van kólát, hot-dogot fogyasztó, internetező és okos eszközöket használó szentekre, akik szeretik az Eucharisztiát, de nem szégyellnek hétvégén sört inni.

Szükségünk van olyan szentekre, akik szeretik a mozit, a színházat, a zenét, a táncot, a sportot, vidámak és jó barátok. Akik evilágban élnek, és meg tudják ízlelni a világ tiszta és jó dolgait, de mégsem világosodnak el.

Íme: nem kell „fehérre aszalni magunkat.” Szentnek lenni öröm és boldogság.

Szeretettel várunk minden ifjút, házast, nem házast!

JÖJJETEK EGERSZALÓKRA!

Hazánknak most kiegyensúlyozott, örülni és fejlődni tudó leányokra, fiúkra, férjekre, feleségekre, anyákra, apákra van szüksége. Így épül fel Isten boldogító országa ebben a nagyon szép magyar hazában. Hát épüljön!

Igen nagy szeretettel várunk mindenkit Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, a Vajdaságból, Európából és Itthonról.