Kerényi Lajos atya gondolatai

máj 11, 2017

ADATNAK MÉG ISTENTŐL JELEK

Mottó: Nagy jel tűnt fel az égen.
(Jel 12,1.)

Pár évtizede bejött a gyóntatószékembe egy szakállas, éltesebb, tekintélyt parancsoló férfi. Szépen meggyónt. Utána néhány eligazítást kezdtem neki adni. Ekkor megszólalt: Vigyázzon, tisztelendő úr mit mond nekem, mert én vagyok a Jézus Krisztus. Ezt válaszoltam: Uram! Tessék nekem jelet adni, hogy elhiggyem, amit mondott. Közel van a Duna, éppen épül egy új híd, menjünk oda és ön pillanatok alatt készítse el isteni erejével. Erre azt válaszolta: inkább tessék feloldozni engem.

Én is azok közé tartoztam, akik Jézustól kérték újra és újra: Mutass valami jelet, hogy higgyünk neked. A kereszten halálharcot vívó és vergődő Jézustól szemtelenül így kérték a jelet: Ha te vagy a Messiás szállj le a keresztről, akkor hiszünk neked. (Te kaptál már TŐLE jelet? Én már többet, sőt sokat.)
Egy alkalommal Jézus ezt válaszolta a modortalan gúnyolódóknak: Ennek a nemzedéknek nem adatik más jel, mint Jónás próféta jele. Amint ő 3 napig volt a nagy hal gyomrában, az Emberfia (Jézus) is harmad napig lesz a kősírban.
Ezzel jelezte Jézus, hogy az általa mutatott jelek istenségét és messiási küldetését hivatottak igazolni. Az égi jelek azóta sem szünetelnek. A Szűzanya hivatott ezeket közvetíteni a jelenésekkel. 100 éve is hozott égi üzenetet Fatimában. Nagyon szeretnek ám ott fent.

Kedves magyar fiatalok. feltétlenül jöjjetek el Egerszalókra ezen a nyáron is, július 12-16-ig tartandó lelkigyakorlatra, nehogy becsapjanak jelek nélküli vagy hamis jellel kérkedő avatatlan prókátorok, nehogy sánta össze-vissza kóborló juhocskák legyetek.

Szeretettel várunk benneteket!

Liturgikus naptár