2017. július 15. szombaton 18 órától koncerten, majd az esti szentmise zenei szolgálataként is találkozhatunk velük az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton.

A Képmás Zenekar a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus csapata. Az együttes megalakulása óta meghatározó szereplője az egyházmegyei gyermek és ifjúsági pasztorációs programoknak. Mindezen túl aktív résztvevője és formálója az északkeleti régió kulturális rendezvényeinek.

Az együttes két alapítója és vezetője, Bolega László és Kardos György zenei munkássága és együttműködése a Képmás megalapítását megelőző időkre nyúlik vissza. A Képmás megalakulásakor Halhóber Gábor csatlakozásával vált teljessé a zenekar felállása az állandó tagokat illetően, és a csapat arculata.

A trió képzett vendégművészek közreműködésével állítja színpadra koncertjeit, melyeken a Képmás saját szerzeményei mellett Zorán átdolgozott dalai szólalnak meg másképp.

A zenekar ebben az esztendőben útjára indított A legtöbb hegy című produkciója a csapat ez idáig megjelent kiadványaihoz kapcsolódó összeállítás, ami arra hivatott, hogy bemutassa az elmúlt időszak és az aktuális évad dalait a közönség számára.
Az együttest 2015-ben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye első megyéspüspöke Bosák Nándor kitüntetésben részesítette, megköszönve nekik az elmúlt tíz évben a nyíregyházi plébánián, a harangodi egyházmegyei gyereknapon és az egyházmegyében a gyermek- és ifjúsági pasztoráció területén végzett zenei szolgálatot és egész munkásságukat.

A Képmás Zenekar jogi hátterét a Képmás Kulturális és Művészeti Egyesület biztosítja.