július 14. pénteken a hegyi beszéd alkalmával 9 órától szól a résztvevőkhöz az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton.

„Görögkatolikus pap vagyok a Miskolci Egyházmegyében. Feleségem testnevelés szakos tanárnő, két fiunk mérnöknek tanul Miskolcon és Budapesten. Hivatásomat orvosi egyetemista koromban kaptam Debrecenben, az egyetem harmadik évében. Másfél év katonáskodás és egy féléves egri bemelegítés után Budapesten tanultam teológiát.

Papi szolgálatomban több egyházmegyében és többféle egyházközségben szolgáltam: nagyvárosokban, kis városokban és falvakban, gyermekek és fiatalok között, de öregotthonban és felnőtt közösségben is. Szeretem a görögkatolikus liturgiát és szívesen táplálkozom belőle és a mindennapi evangéliumból.

A papság mellett mindig szívesen tanultam: pszichológia, mentálhigiéné, pedagógia… („A jó pap holtig tanul – mondják. De még én is.” S a végére mi lesz kiírva? „Tanulmányait befejezte?” Vagy: „Vizsgázni mentem!”)

Jelenleg Miskolcon az Avason vagyok parókus, és az Avasalján a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnáziumban nevelési igazgatóhelyettes.”