Július 18. csütörtökön a nyitó előadáson és a szentmisén is őt hallhatjuk, valamint a vasárnapi záró előadásban is az ő buzdító szavait hallhatjuk majd! Minden nap műhelyt tart a nagyszínpadon, és egyéni gyóntatás, lelki beszélgetés miatt is megtalálható az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat egész ideje alatt.

Lajos atya piarista szerzetes, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye külső-ferencvárosi Szent Kereszt Plébániatemplomának plébánosa, az egerszalóki és nagymarosi ifjúsági találkozók “földi” motorja és kedvelt előadója, a Szent Margit Gimnázium hittanára, a magyarországi Tiszta Szívek Mozgalmának (TSZM) létrehozója, sokunk szeretett lelki atyja.

Az ifjúsági találkozók között is tanít, szavaival terel a Jézus Krisztus-i értékek felé. Főként a család, a szentségek felvételének fontosságát, a fiatalok helyes nevelésének lényegét, a szerelem és szeretet csodálatosságát, az isteni erőterekbe való bekapcsolódás szépségét, valamint a betegekhez való odafordulást hirdeti nap, mint nap töretlen lelkesedéssel.