Véget ért az Ifjúsági Világtalálkozó

13902636_10201906187094089_5898359564230292196_nJúlius 31-én kétmillió zarándok, köztük mintegy négyezer magyar fiatal számára ért véget az Ifjúsági Világtalálkozó Krakkóban. A világegyház legnagyobb ifjúsági eseménye elérkezett lezárásához, ám Ferenc pápa szavaival élve: az Ifjúsági Világtalálkozó valójában ma kezdődik és holnap folytatódik, amikor a Krakkóban összegyűlt zarándokok hazatérnek otthonaikba. Ahogy Ferenc pápa fogalmazott: Jézus mindannyiunkhoz el akar jönni, nem áll meg Krakkóban, és arra hív, hogy az evangélium hiteles tanúságtevői legyünk.
Tovább

Szállások!

4000A magyar csoportok három nagy helyszínen, Krakkó belvárosában, a várostól negyven kilométerre fekvő Brzeskóban, valamint a szombat éjszakai imavirrasztás szomszédságában, a Krakkó határában található Strumiany településen és környékén kapnak majd szállást és vehetnek részt a katekéziseken. Az előbbi két helyszínen, Krakkóban és Brzeskóban magyar infópontok állnak majd a fiatal zarándokok rendelkezésére.

Továbbiakért kattints a képre!

 

Zarándokcsomag!

csomag A zarándokcsomagban találtok majd egy hátizsákot, kendőt, esőkabátot (emlékeztek még a madridi viharos élményekre?), rózsafüzért, programfüzetet és egy kiadványt, amelynek segítségével a közös liturgiába kapcsolódhattok be.

 

Továbbiakért kattints a képre!

Jeles évforduló közeleg!

benedek pápa

„Több mint negyvenen voltunk kandidátusok, szentelendők, akiket egyenként szólítottak ki a szentelés során, és amire az »adsum«, »itt vagyok« választ adtuk. Abban a pillanatban, amikor az idős érsek a kezeit a szentelés során a fejemre tette, egy madárka, talán egy pacsirta szállt fel a főoltárról, és örömteli énekbe fogott. Olyan volt ez számomra, mintha azt mondta volna: »Jól van, menj tovább az igaz úton!«”
Imádkozzunk a pappá szentelése 65. évfordulóját ünneplő Benedek pápáért!

http://www.magyarkurir.hu/hirek/pappa-szentelese-65-evfordulojat-unnepli-xvi-benedek-emeritus-papa-junius-vegen

 

Blonia parki oltár látvány tervei

13394168_1237785426239324_3849049069620715236_n                      13419167_1237785432905990_2936040365724171781_n

 

Az IVT központi eseményeire keddtől péntekig a Blonia parkban kerül majd sor. Ma mutatták be az itt felállítandó, összesen 1700 négyzetméternyi alapterületű szabadtéri oltár látványterveit. Az oltár mellett egy harmincméter magas kereszt áll majd.
Szombaton a fiatalok a Campus Misericordiaere zarándokolnak majd, ahol estétől kezdetét veszi az imavirrasztás Ferenc pápával, majd másnap délelőtt a záró szentmise. Erre a helyszínre egy másik oltárt építenek: a négyszintes szabadtéri oltáron megjelennek majd az IVT védőszentjeinek képei, “főoltárképként” pedig az irgalmas Jézus képe.
A két oltárt Stanislaw Niemczyck lengyel építész álmodta meg.
http://krakko2016.hu/program/

Krakkói Infópontok

fav

Az IVT idején a két legfontosabb magyar katekézishelyszínen egy-egy magyar infópont segíti majd a magyar zarándokokat: ezek az központok egyfajta közös kiindulópontot jelenthetnek a fiatalok számára, ahova betérhetnek, ha kérdésük, nehézségük támad az út során. Az infópontok szolgálnak majd központul a katekézisek során segítséget nyújtó önkéntesek számára is.

További információkért kattints a képre!

Mária Bazilika

mariabazilika2Tudtad, hogy a krakkói Mária-templom tornyából évszázadok óta minden órában ugyanazt a dallamot hallhatod? A templom 54 méter magas tornya évszázadokon át funkcionált a város őrtornyaként. Az itt szolgálatot teljesítő őr figyelmeztetett a városra leselkedő veszélyekre, az ellenség közeledtére, tűzesetekre, de a városba érkező neves vendégek érkezésére is. Harsonájának szava ugyanazzal a dallammal köszönti a krakkóiakat egészen a 13. század dereka óta: a legenda szerint 1241-ben is megfújta harsonáját, figyelmeztetve a várost a tatárok támadására, ám egy ellenséges nyílvessző átlőtte a torkát… A dallam azóta minden órában felcsendül és ezen a ponton elhallgat.

Videóért kattints a képre!

Mária-bazilika